Duurzaamheid is keuzes maken

We maken keuzes om  duurzaam te werken. Bio, fair trade en lokaal zijn vaak goede keuzes, vaak gaan ze samen, soms niet.

We verzamelen zoveel mogelijk informatie over de grondstoffen om een keuze te maken. Het bio-speltmeel komt van Hofgut Kringels L.v. in Amel. Rudy, één van hun landbouwvennoten woont bij ons in de buurt.  Zo hebben we bovenal een persoonlijke band met de producent. De mens achter het product kennen is altijd belangrijk. Het overige biomeel komt vooral van bij Les Farines artisanales de L’escaills. Ook dit biomeel is gelabeld door Certisys .

Ik gebruik vooral bio-fairtraderietsuikersuiker. De parelsuiker op sommige gebakken is Belgische bietsuiker.

Gebak is ideaal om seizoensvruchten of fairtrade-ingrediënten in te verwerken. Daarom gebruik ik fairtradechocolade van Callebaut of noten en gedroogde vruchten van Oxfam Fairtrade. De eieren zijn bio. Appels en peren zijn altijd Limburgs. We kopen ook biologische noten,  gedroogde vruchten, pitten, vlokken en zaden aan.

In de groentekeuken gebruiken we voornamelijk biogroenten van bij de bioboer ende  uit eigen serre.

Ook andere keuzes moeten we maken. Kopen we nieuwe fsc-gelabelde meubels of verven we stoelen uit de Kringloopwinkel? Kom eens af en ontdek onze keuze.

Duurzaamheid is keuzes maken, elke dag opnieuw.